Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού (open level)

Προβολή όλων

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού (open level)

με την Νάντια Παλαιολόγου

“Dance, Dance, otherwise we are lost” – Pina Bausch

Το θέατρο Άλφα.Ιδέα υποδέχεται στην εκπαιδευτική του ομάδα, τη χορεύτρια, χορογράφο και δασκάλα κλασικού και σύγχρονου χορού Νάντια Παλαιολόγου, η οποία θα πραγματοποιήσει στο θέατρο Άλφα.Ιδέα και στην ιδανική για χορό σκηνή του, ένα σεμινάριο σύγχρονου χορού ανοιχτού επιπέδου, που περιλαμβάνει διδασκαλία τεχνικής και δημιουργία χορογραφικών μοτίβων με αυτοσχεδιαστική διάθεση.

Σύγχρονος Χορός

Ο σύγχρονος χορός εμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και είναι ένα στιλ χορού που εστιάζει στην προσωπική ερμηνεία ενός χορευτή αντί των δομημένων βημάτων που χαρακτηρίζουν το κλασικό μπαλέτο. Κατά τη διάρκεια του 1900, οι Ευρωπαίοι χορευτές άρχισαν να επαναστατούν ενάντια στους άκαμπτους κανόνες του κλασικού μπαλέτου. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους χορευτές να εφευρίσκουν νέα βήματα χορού αντί να ακολουθούν ένα δομημένο κώδικα τεχνικής όπως στο μπαλέτο. Η γυναίκα που έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονο χορού θεωρείται από πολλούς ότι ήταν η Isadora Duncan. Η Duncan απέρριψε τους κανόνες που επέβαλλε το μπαλέτο στην τεχνική εκτέλεση των βημάτων, στην ενδυμασία και στο στήσιμο των χορευτών, θεωρώντας ότι έρχονταν σε αντίθεση με την ανθρώπινη φύση.

Η Νάντια Παλαιολόγου θα φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με δομημένες ασκήσεις του συγχρόνου χορού (Limon, release ) και θα μάθουν έτσι να ελεγχουν το σώμα τους και να αναπτύσσουν τις κινητικές τους δυνατότητες, την αίσθηση του βάρους και του χώρου . Στη συνέχεια θα επιχειρήσουμε όλοι και όλες μαζί να αναμείξουμε διαφορετικές καταστάσεις κίνησης ,μέσα από καθοδηγούμενες τεχνικές και αυτοσχεδιαστικές ασκήσεις και με ενεργό χρήση της φαντασίας /διαίσθησης, να μάθουμε να χρησιμοποιούμε το σώμα μας σε σχέση με τα σώματα των άλλων και το χώρο/χρόνο ,δημιουργώντας τελικά μικρές ατομικές και ομαδικές χορευτικές συνθέσεις.

Το σεμινάριο θα είναι ετήσιας διάρκειας και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά αθλητικά ρούχα. Αναλυτικές οδηγίες θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες στο πρώτο μάθημα γνωριμίας.

Ας γνωριστούμε λοιπόν με το σύγχρονο χορό στα σανίδια του Άλφα.Ιδέα.

Έναρξη Σεμιναρίου: Σάββατο 06 Οκτωβρίου
Συναντήσεις: κάθε Σάββατο 16:00 – 18:30
Διάρκεια: Οκτώβριος 2018 – Ιούνιος 2019
Τόπος συνάντησης: Θέατρο Άλφα.Ιδέα
Κόστος: 50 ευρώ ανά μήνα

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Η επιλογή θα γίνει από τα βιογραφικά.
Αποστολή των βιογραφικών στο [email protected]