Σεμινάριο IMPROV για ηθοποιούς

Προβολή όλων

Κυριακή 11/2 14:00 Ανοιχτό δωρεάν μάθημα

πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων : [email protected] 6947821747

Η Άρτεμις και η Βασιλική δημιουργούν μία ομάδα ηθοποιών που εξερευνά το improv ως εργαλείο υποκριτικής με στόχο έναν ελεύθερο ηθοποιό, που απολαμβάνει κάθε στιγμή πάνω στην σκηνή, που έχει την ικανότητα να εκφράζεται δημιουργικά, άκριτα, καλλιεργώντας την ομαδικότητα και τον κοινό νου.
Ενάντια την κοινή εσφαλμένη άποψη πως η σκηνή είναι το μέρος για να ξεχωρίσεις, το improv ξεδιπλώνει την μοναδικότητα κάθε ηθοποιού ως μέσο για την ζωτική λειτουργία της ομάδας που θέλει να μοιραστεί μία ιστορία με το κοινό.

Improv θα πει ελεύθερη έκφραση, εμπιστοσύνη στην παρόρμηση και απενοχοποίηση της αποτυχίας. Ξεκίνησε την δεκαετία του 50’ από την Viola Spolin, σαν τεχνική υποκριτικής για να βοηθήσει τους ηθοποιούς να ζουν στο τώρα και να αντιδρούν, χωρίς να κρίνουν τις επιλογές τους, αυθόρμητα. Την δεκαετία του 60’ δημιουργήθηκε το improv με την σημερινή του μορφή, από τον Keith Jonestone και από εκείνη την στιγμή έγινε μία αυτόνομη και ολοκληρωμένη μορφή τέχνης.

Η Βασιλική Κίσσα, είναι απόφοιτη του Θεάτρου Τέχνης. Γνώρισε το Improv πριν 6 χρόνια και από τότε έχει διδαχθεί από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτές Improv Theater στον κόσμο. Έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις και έχει διδάξει σεμινάρια σε Τουρκία, Φιλανδία, Σουηδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία και Αμερική. Είναι βασική εκπαιδεύτρια της ImproVIBE και μέλος του πρώτου Improv Theater Duo στην Ελλάδα, τους Bus Και.

Η Άρτεμις Γρύμπλα είναι απόφοιτη του Θεάτρου Τέχνης και κάτοχος του διπλώματος μετάφρασης λογοτεχνίας από το πανεπιστήμιο της Σορβό-νης, και συνέχισε της σπουδές της με επιμόρφωση πάνω στην μετάφραση και την υποκριτική σε Ισπανία, Γαλλία και Πολωνία. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας αυτοσχεδιαστικού θεάτρου (Improv Comedy Theater) Κακές Ιδέες, και από το 2011 εργάζεται στο θέατρο ως ηθοποιός και αυτοσχεδιάστρια.