«Ως την άκρη της κλωστής»

Προβολή όλων

Η μουσική και εικαστική κολεκτίβα «Πλέγμα» και η θεατρική ομάδα «Ιδέα» παρουσιάζουν μια πολυσυλλεκτική μουσικοθεατρική παράσταση. «Ως την άκρη της κλωστής».

Η θεατρική ομάδα «Ιδέα», που την αποτελούν οι νέοι ηθοποιοί, Γιώργος Κισσανδράκης και Νάντια Μαργαρίτη και ο ηθοποιός, τραγουδοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Γάκης, μαζί με την κολεκτίβα μουσικών και εικαστικών με την ονομασία «Πλέγμα» αφηγούνται την ιστορία ενός ξεχωριστού ζωγράφου.

Η υπόθεση: Ο Παύλος είναι ζωγράφος. Ζει με τη φαντασία του σε ένα σουρεαλιστικό σύμπαν, στο σύμπαν των ίδιων των δημιουργημάτων του και μοιάζει να ισορροπεί ανάμεσα σε δύο πραγματικότητες, την πραγματικότητα των ονείρων του και αυτή που του επιβάλλει η ίδια η ζωή. Προσπαθεί σχεδόν εμμονικά να ακολουθήσει το νήμα της κλωστής που θα τον κρατήσει ζωντανό και που η άλλη άκρη του καταλήγει στον έρωτα.

Ζωντανεύουν επί σκηνής τις αναμνήσεις του, σημάδια ανεξίτηλα από την παιδική του ηλικία και την απεγνωσμένη ανάγκη του να δει το πρόσωπο της Ελευθερίας – της γυναίκας που συναντά μονάχα στα όνειρά του. Η παράσταση πέρα από τη μουσική χρησιμοποιεί και τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου που διακρίνουν την ομάδα «Ιδέα» – είναι η ίδια που παρουσιάζει και φέτος το πολύ πετυχημένο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο».

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Παντελή Κυραμαργιού το οποίο αυτόν τον μήνα κυκλοφορεί μαζί με το πρώτο ολοκληρωμένο album της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Πλέγμα από την Panik Platinum Records και τον εκδοτικό οίκο Εναστρον.

Κείμενο-Μουσική: Παντελής Κυραμαργιός. Σκηνοθεσία: Ομάδα «Ιδέα» (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μπουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής) σε συνεργασία με τον Γιώργο Κισσανδράκη και τη Νάντια Μαργαρίτη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κισσανδράκης, Νάντια Μαργαρίτη.

Μουσικοί: Εύα Λαύκα (τραγούδι), Παντελής Κυραμαργιός (Πιάνο), Νικόλας Μαύρος (έγχορδα), Νίκος Σταδιάτης (ακορντεόν), Ιούλιος Κουτσογεωργίου (μπάσο), Αλέξανδρος Κούρος (κρουστά), Γιάννης Ταυλάς (κιθάρα).