Νήσος Κέρκυρα. Μια θεατρική Καταγραφή

Προβολή όλων

Πρακτικό σεμινάριο documentary theater και σωματικού θεάτρου από τον Κώστα Γάκη.

3ος Χρόνος

Μετά από δύο χρόνια, το σεμινάριο documentary theater του Κώστα Γάκη, αφήνει πίσω του την Ικαρία και τη Σαμοθράκη, αλλάζει πέλαγος και από τα νερά του Αιγαίου  μεταφέρεται σε ένα νησί του Ιονίου πελάγους. Την Κέρκυρα.

Documentary theater
Το documentary theater είναι το θέατρο που χρησιμοποιεί ως πηγή για τη συγγραφή του σεναρίου, ιδανικά και χωρίς να αλλοιώνει το περιεχόμενο, υπαρκτό και αληθινό υλικό από βιβλιοθήκες, εφημερίδες, συνεντεύξεις κ.α

Από την Ικαρία και τη Σαμοθράκη στην Κέρκυρα

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δύο προηγούμενων σεμιναρίων documentary theater με τίτλο “Νήσος Ικαρία, μια θεατρική καταγραφή”, και “Νήσος Σαμοθράκη, μια θεατρική καταγραφή”, το θέατρο Άλφα.Ιδέα συνεχίζει το ταξίδι αυτό σε ένα άλλο νησί αυτή τη φορά. Στο Ιόνιο πέλαγος και την Κέρκυρα.

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα και δυτικότερα νησιά της Ελλάδας και του Ιονίου Πελάγους με πολύ πλούσια ιστορία και πολιτιστική παράδοση. Βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας, κοντά στις Ηπειρωτικές ακτές. Η Κέρκυρα έχει παράλια συνολικού μήκους 217 χιλ. και σχηματίζουν αρκετούς όρμους και ακρωτήρια, έχει έντονο ανάγλυφο τοπίο και πληθυσμό 110.000 κατοίκους.

Η πόλη της Κέρκυρας χαρακτηρίζεται από το έντονο βενετσιάνικο στοιχείο, που συνυπάρχει με Αγγλικά και Γαλλικά στοιχεία, αλλά και της σύγχρονης Ελλάδας!!

Ο Κώστας Γάκης. έχοντας στις αποσκευές του την εμπειρία, το ταξίδι και τις παραστάσεις στην Ικαρία και στη Σαμοθράκη, που ήταν το αποτέλεσμα των προηγούμενων σεμιναρίων, αναλαμβάνει να καταγράψει θεατρικά ένα άλλο νησί γεμάτο ιστορίες από το μακρινό παρελθόν αλλά και από το παρόν.  Ιστορίες αληθινές που μέσω της θεατρικής έρευνας και των εργαλείων του σωματικού θεάτρου, θα γίνουν αφορμή για μάθημα αλλά και θα ζωντανέψουν σε δύο ώρες σημαντικές στιγμές της ιστορίας αλλά και της καθημερινότητας του νησιού.

Το σεμινάριο αυτό έχει ως στόχο την θεατρική αποτύπωση ενός τόπου και τη δημιουργία μιας παράστασης βασισμένης στις ιστορίες που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους αυτού του τόπου. Η ομάδα που θα δημιουργηθεί θα ασχοληθεί με ιστορίες του νησιού και θα τις μεταπλάσει σε παράσταση, η οποία θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι σε νοηματοδοτημένα μέρη του νησιού.

Το πλάνο δράσης περιλαμβάνει, εκτός των καθιερωμένων συναντήσεων της ομάδας κάθε Σάββατο στο θέατρο Άλφα.Ιδέα, μια εβδομαδιαία επίσκεψη στο νησί την περίοδο του Πάσχα και φυσικά μια ακόμα εβδομάδα παραμονής και τελικού στησίματος της παράστασης στην Κέρκυρα, προς τα μέσα ή τέλη του καλοκαιριού του 2018.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί επίσης στις εαρινές και θερινές εκδηλώσεις του θεάτρου Άλφα.Ιδέα, όπως έγινε και με τις δύο προηγούμενες παραστάσεις του συγκεκριμένου σεμιναρίου “Θα σου πω μια Ιστορία που τη λένε Ικαρία” και “Σαμοθράκης Νήματα”.

Έναρξη Σεμιναρίου: Σάββατο 06 Οκτωβρίου
Συναντήσεις: κάθε Σάββατο 10:00-13:00
Διάρκεια: Οκτώβριος 2018 – Ιούνιος 2019
Τόπος συνάντησης: Θέατρο Άλφα.Ιδέα
Κόστος: 50 ευρώ ανά μήνα

Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Η επιλογή θα γίνει από τα βιογραφικά.
Αποστολή των βιογραφικών στο [email protected]