Λευτέρης Πλασκοβίτης

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα.
Στα 18 του κατεβαίνει στην Αθήνα για σπουδές, αλλά …..τον κερδίζει το θέατρο.

Από το 1982 έως το 1998 ως ηθοποιός (Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Ελεύθερο Θέατρο) συμμετέχει σε παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, Κλασικού και Νεοελληνικού ρεπερτορίου. Συμμετέχει επίσης σε αρκετές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές σειρές και σε 4 κινηματογραφικές ταινίες.

Το 1998 μαζί με το Κώστα Μπάλλα ιδρύουν το «Θέατρο Διαδρομή», αναλαμβάνουν και ανακατασκευάζουν το Θέατρο Βασιλάκου, όπου και παρουσιάζουν με μεγάλη – καλλιτεχνική και εμπορική – επιτυχία, δικές τους παραγωγές.

Ως Θεατρικός Παραγωγός και αιχμή κυρίως παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας (Επίδαυρος, Ηρώδειο, Δωδώνη, Φίλιπποι, Δελφοί, Φεστιβάλ Περιφέρειας και Αττικής), της Κύπρου και το 2004, με την βοήθεια του Ζουλφί Λιβανελί, πείθει τους Τούρκους να παρουσιαστεί για πρώτη φορά τραγωδία (Τρωάδες) στο Αρχαίο Θέατρο της Τροίας.

Συνεργάζεται με όλους σχεδόν τους μεγάλους και καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες στο χώρο του θεάτρου και της μουσικής, αλλά ταυτόχρονα εμπιστεύεται σημαντικούς ρόλους σε νέους και ταλαντούχους ηθοποιούς.

Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, ως ενεργός και ανήσυχος πολίτης, συμμετέχει ενεργά σε κινήματα ειρήνης, σε επαγγελματικά και τοπικά σωματεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση και ως υποψήφιος σε Εθνικές Εκλογές.

Το 2015 συναντά τα παιδιά της Ομάδας Ιδέα, τον Κώστα Γάκη, την Αθηνά Μουστάκα και τον Κων-νο Μπιμπή και ……η συνέχεια στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα.