Για ένα Θέατρο του Ήχου, 2ος χρόνος

Προβολή όλων

2ος Χρόνος: “Πάνω σε ένα λατινοαμερικάνικο κείμενο”

Δημιουργικό σεμινάριο μουσικού θεάτρου και  σωματικών κρουστών.

 

Από τον Κώστα Γάκη και τη Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη

Ο Κώστας Γάκης και η Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη μετά τα δύο, πολύ πετυχημένα,  προηγούμενα μουσικά σεμινάρια και τις δύο παραστάσεις “Λαλιές του κόσμου θαυμαστές” και “Για Ένα Θέατρο του Ήχου” που ήταν αποτέλεσμα αυτών των σεμιναρίων, ξεκινούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ένα νέο σεμινάριο με κέντρο τον ήχο, το σώμα και φυσικά το θέατρο, εξερευνώντας δρόμους που άνοιξαν τα δύο προηγούμενα σεμινάρια αλλά και εντελώς νέους. Φετινός στόχος των διδασκόντων είναι η δημιουργία μιας μουσικής – ηχητικής παράστασης, στα πρότυπα των ομάδων  Stomp και Voca people, βασισμένη σε μια υπέροχη νουβέλα ενός λατινοαμερικανού συγγραφέα. Όλη τη χρονιά θα δουλεύουμε το κείμενο με έναν μουσικό και ηχητικό προσανατολισμό και στα τέλη Ιουνίου η παράσταση που θα δημιουργηθεί θα παρουσιαστεί στο θέατρο ‘Αλφα.Ιδέα.

Πώς ένας ήχος μπορεί να οδηγήσει σε έναν ρόλο και πώς ανακαλύπτω τους ήχους που κρύβει ο ρόλος;

Ο Κώστας Γάκης και η Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη θα επιχειρήσουν εκ νέου μέσα από πολυφωνικές και ρυθμικές ασκήσεις, με τη χρήση του σώματος ως κρουστικού – μουσικού οργάνου, με την σύνθεση ηχητικών τοπίων από καθημερινά αντικείμενα, με ελεύθερους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και φυσικά με το σωματικό θεατρικό παιχνίδι, να φέρουν τους σπουδαστές σε επαφή με τους ήχους μέσα και έξω τους. Όλο αυτό το υλικό θα ενσωματωθεί στο κείμενο και στη σκηνοθεσία της προαναφερθείσας παράστασης.

Το Body Music (μουσική του σώματος) έρχεται να αναβιώσει στοιχεία από τις ποικίλες παραδόσεις του κόσμου και μέσω αυτών να μας ταξιδέψει σε απεριόριστες μουσικές κατευθύνσεις: Afro, Cuban, Funk, και φυσικά Ελληνικές.

Οι μουσικοί διάλογοι που θα φτιαχτούν, η χρήση παραμυθιών και μουσικής πάνω στη σκηνή σε συνδυασμό με θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας ομάδας θεάτρου του ήχου, που θα εκπροσωπεί το θέατρο Άλφα.Ιδέα. Κομμάτια από το work in progress της παράστασης θα παρουσιάζονται, απο καιρού εις καιρόν, στους δρόμους της πόλης, στις στοές, στις γειτονιές, στα πάρκα και στις πλατείες αλλά και στη σκηνή του θεάτρου μας, δημιουργώντας μικρές ηχητικές – θεατρικές οάσεις στις ξέρες του αστικού τοπίου.

Έναρξη Σεμιναρίου: Σάββατο 06 Οκτωβρίου
Συναντήσεις: κάθε Σάββατο 13:00-16:00
Διάρκεια: Οκτώβριος 2018 – Ιούνιος 2019
Τόπος συνάντησης: Θέατρο Άλφα.Ιδέα
Κόστος: 50 ευρώ ανά μήνα

Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Η επιλογή θα γίνει από τα βιογραφικά.
Αποστολή βιογραφικών στο [email protected]