Αθηνά Μουστάκα

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου

Σε ηλικία 25 ετών ξεκίνησε να συμμετέχει ενεργά στο θέατρο ως ηθοποιός και σκηνοθέτις.

Από το 2012 έως και σήμερα είναι μέλος της Θεατρικής ομάδας SUI GENERIS στην οποία συμμετέχει σ’ όλες τις δράσεις της. Θέατρο δρόμου, μουσικές, θεατρικές παραστάσεις.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας « ΙΔΕΑ» μαζί με τους Κώστα Γάκη και Κωνσταντίνο Μπιμπή.

Το 2012 συνσκηνοθέτησε με τα μέλη της θεατρικής ομάδας «ΙΔΕΑ» και συμμετείχε ως ηθοποιός στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέττα για 2» όπου ταξίδεψε μέχρι τώρα στην Αθήνα κι σ’ όλη την Ελλάδα, Κύπρο (ΘΟΚ) και Σερβία (1ο παγκόσμιο φεστιβάλ Σαίξπηρ), Ισπανία (όπου και κατέκτησε την πρώτη θεση στο διαγωνιστικό μερος του Φεστιβαλ Αλμάγκρο της Ισπανίας) καθώς και Πορτογαλία.

Το 2013 συμμετείχε στην παράσταση «Γέφυρες» στο BIOS με την θεατρική ομάδα SUI GENERIS καθώς επίσης και σε αναλόγιο στο ισπανικό έργο «Ξεκινήστε την επανάσταση με μένα» στο 4ο Φόρουμ Σύγχρονης Δραματουργίας με αφορμή το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών σε σκηνοθεσία της Μαρίας Σάββα

To 2014 η ομάδα θεάτρου Ιδέα σκηνοθέτησε τη "Τελευταία μαύρη γάτα" του Ευγένιου Τριβιζά σε διασκευή Βένιας Σταματιάδη στο θέατρο "Δημήτρης Χόρν"

Την ίδια περίοδο συνεργάστηκε με τα μέλη της Ομάδας «ΙΔΕΑ» στο πρώτο τους βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Για σένα άλλαξα θεό» σε στίχους Παντελή Κυραμαριού και εκτέλεση Εύας Λάφκα

Το 2015 η ομάδα Ιδέα σκηνοθέτησε το “Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας του Σαιξπηρ καθώς και “το Δέντρο του Οιδίποδα” μια συνθεση τραγωδιών για το μύθο των Λαβδακιδων.

Το 2016 η ομάδα Ιδέα σκηνοθέτησε την παράσταση “Αριστοφανιάδα” μια συνθεση όλων των κωμωδιών του μεγαλου κωμικού ποιητή. Την ιδια περίοδο ανέβασε την παρασταση “Ως την άκρη της κλωστής” ενα κειμενο του Παντελή Κυραμαριου.

Μιλάει Αγγλικά και γνωρίζει τη νοηματική γλώσσα.